خوردن گلابی در بارداری - خواص و مضرات مصرف آن


میوه گلابی جنگلی خواص گلابی وحشی مضرات گلابی جنگلی شمال قصد داریم در این نوشته در مورد ارزش غذایی گلابی صحبت کنیم ، گلابی در بارداری چه تاثیری دارد و خواص آن برای مادران باردار چیست؟ عوارض احتمالی میوه گلابی را می دانید؟ در صورتی که می خواهید در این باره بیشتر بدانید به شما عزیزان همیشه همراه توصیه می کنیم تا انتها با ما همراه باشید.

خواص گلابی

در مورد خواص گلابی

با مصرف گلابی از انواع امراض سرطانی در امان خواهید ماند، برای تامین فیبر مورد نیاز بدن، مقابله با امراض قلبی و دیابت، هضم غذا، سم زدایی از بدن و کاهش وزن می توانید از این میوه استفاده کنید. گلابی میوه ای ملایم و شیرین وغنی ازآنتی اکسیدانهای مهم، فلاونوئیدها و فیبرهای خوراکی است. علاوه بر این مواد، این میوه بدون چربی، بدون کلسترول و کم کالری است.

مصرف گلابی به کاهش وزن کمک کرده و اگر مطلبق با یک رژیم صحیح مصرف شود، خطر ابتلا به سرطان، هایپرتنشن (هرگونه کشیدگی و فشار ناهنجار بویژه فشار خون شدید)، دیابت و بیماریهای قلبی را کاهش می دهد.

خواص گلابی را می دانید؟

تامین فیبر روزانه مورد نیاز بدن

مردان زیر ۵۰ سال روزانه ۳۸ گرم و زنان زیر ۵۰ سال ۲۵ گرم در روز و برای بزرگسالان بالای ۵۰ سال، برای مردان ۳۰ گرم و برای زنان ۲۱ گرم روزانه توصیه شده است.

همچنین یافته های تحقیقاتی این موسسه نشان داده اند که در رژیمهای غذایی که به ازای هر ۱۰۰۰ کالری ۱۴ گرم فیبر وجود دارد، به کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای وابسته به سرخرگهای کرونری قلب و دیابت نوع دو کمک خواهد کرد.

آسان ترین راه برای افزایش رساندن فیبر به بدن افزایش مصرف میوه و سبزیجات است. یک گلابی متوسط ۶ گرم فیبر برای بدن فراهم می کند که این مقدار حدود ۲۴ درصد از نیاز روزانه یک خانم زیر ۵۰ سال است.

درمان کیست های دستگاه گوارش

دایورتیکول وقتی ایجاد می شود که کیستهای کیسه مانندی در جدار داخلی روده بزرگ نمایان شده متورم و عفونی می شوند. رژیم پر فیبر تشدید و عود دوباره دایورتیکول را با جذب آب در روده بزرگ و دفع مزاج راحت تر، کاهش می دهد. داشتن یک رژیم غذایی سالم که شامل مقدار زیادی میوه و سبزیجات و فیبر باشد، می تواند فشار و التهاب درون روده را کم کند. اگرچه دلیل قطعی بیماری دایورتیکول هنوز شناخته نشده است، اما به طور قطع می توان گفت که با کمبود فیبر در رژیم غذایی ارتباطی تنگاتنگ داردگ

کمک به کاهش وزن

میوه و سبزیجاتی که مقدار فیبر بالایی دارند کمک می کنند که فرد برای مدت طولانی تری احساس سیری کند و در نتیجه با کم خوردن، کالری کمتری نیز دریافت می کند. هر چه روزانه فیبر بیشتری به بدن برسد کاهش وزن بیشتر و راحت تر خواهد بود و گلابی از جمله میوه هایی است که به دلیل فیبر بالایی که دارد، بسیار در این زمینه کمک کننده است.

پیشگیری از بیماریهای قلبی-عروقی و کاهش کلسترول

تحقیقات نشان داده اند که هر چه میزان فیبری که روزانه بدن دریافت می کند بیشتر باشد، سطح کلسترول خون پایین تر می آید و فیبرهای رژیمی نقش مهمی را در تنظیم سیستم ایمنی و کاهش التهابات برعهده داشته و قدرت کاهش خطر التهابات وابسته به بیماریهایی از قبیل دیابت، بیماریهای قلبی-عروقی، سرطان و چاقی را خواهند داشت.

کنترل دیابت

یک رژیم پرفیبرباعث کاهش خطر ابتلا به انواع دیابت و کاهش یا ثابت ماندن سطح قند خون می شود و گلابی چون فیبر بالایی دارد بسیار در این زمینه مفید خواهد بود.

کمک به هضم غذا

فیبر موجود در گلابی از یبوست جلوگیری کرده و عملکرد دستگاه هاضمه را تنظیم می کند.

دفع سموم بدن و زهرزدایی

کار کردن مزاج و دفع کافی و منظم به دلیل دفع روزانه سموم بدن که در مدفوع و زرداب صفرا تجمع می کنند، از اهمیت زیادی برخوردار است. گلابی تقریبا ۸۴ درصد آب دارد که به دفع مدفوع راحت تر و پاک شدن دستگاه گوارش از سموم کمک می کند.

۷ مزیت بهداشتی گلابی برای تغذیه دوران بارداری:

  1.  گلابی دارای خواص درمانی بسیار زیادی است که آن را برای تغذیه دوران بارداری مناسب ساخته است.
  2.  گلابی منبع خوبی از فیبر است که با یبوست در دوران بارداری مبارزه می کند، در دوران بارداری احتمال دارد که با مصرف مکمل آهن، مادر دچار یبوست حاد شود، گلابی تنها دارای ۷ گرم فیبر با ۲ گرم از دلمه گیاهی، فیبر محلول است که به هضم غذا کمک می کند.
  3.  ویتامین C به جذب آهن کمک می کند، باید توجه کنید که شما در دوران بارداری به مقادیر بالایی از آهن نیاز دارید و باید آن را از طریق تغذیه دوران بارداری و مکمل ها جذب کنید.
  4.  گلابی بزرگ به عنوان یکی از منابع غنی فولات شناخته شده است که شامل ۱۴ میلی گرم فولات است. اسیدفولیک در سه ماهه اول بارداری به منظور کاهش احتمال اختلالات لوله های عصبی بسیار ضروری است، در دوران بارداری، شما باید روزانه حدود ۶۰۰ میلی گرم فولات دریافت کنید.
  5.  در گلابی مواد معدنی مانند فسفر، مس و پتاسیم به وفور یافت می شود، در حالی که حاوی کلر، گوگرد، منیزیم، سدیم و کلسیم به مقادیر کمتری است که این موضوع مصرف گلابی در دوران بارداری را مفید می شمارد.
  6.  گلابی می تواند باعث تسکین استفراغ یا حالت تهوع در دوران بارداری شود، شما حتی می توانید ناراحتی معده را با آب گلابی درمان کنید.
  7.  گلابی منبع بسیار خوبی از ویتامین C و گزینه خوبی برای قرار دادن در لیست رژیم غذایی بارداری است، یک گلابی تنها حاوی ۱۰ میلی گرم از این ویتامین می باشد، در حالی که نیاز روزانه مادر در دوران بارداری حدود ۸۵ میلی گرم از ویتامین C است، بنابراین شما می توانید مقداری از ویتامین C موردنیاز را از گلابی دریافت کنید، ویتامین C کمک می کند تا در برابر عفونت هایی که در دوران بارداری خطر ابتلا به آن ها وجود دارد، مقاوم تر شوید.

عوارض احتمالی ناشی از مصرف گلابی

میوه هایی مانند سیب و گلابی، دارای میزان بالایی فروکتوز در مقایسه با گلوکز هستند و در صورت مصرف زیاد آنها ممکن است گازهای معده، نفخ، درد و اسهال، در افرادی که دارای اختلالات تحریک پذیری روده هستند را زیاد کند. برای این افراد مصرف کمتر این دسته از خوراکی ها مانند گلابی علایم متداول بیماریشان را کم خواهد کرد.

لازم به ذکر است که آنچه گفته شد یک الگوی کلی رژیم غذایی بدون در نظر گرفتن شرایط خاص بدنی هر فرد و بیماریهای آنهاست و هر شخص باید با توجه به شرایط بدنی خود و در نظر گرفتن اختلالات، حساسیت ها و بیماری های خود، تحت نظر پزشک متخصص در این زمینه، اقدام به انتخاب یک رژیم غذایی مناسب برای خود کند.