بادمجان در بارداری برای مادر و جنین مفید است یا مضر؟


خواص بادمجان سرخ شده مضرات بادمجان مضرات بادمجان سرخ شده در این نوشته می خواهیم در مورد خواص بادمجان مطالب جالبی را برای شما ارائه کنیم. می دانیم که مصرف روزانه بادمجان می تواند برای عملکرد بدن بسیار مناسب باشد ، همین موضوع می تواند در مورد مضرات آن صدق کند ، در صورت تمایل پیشنهاد می کنیم تا انتها با داروینه همراه باشید.

خواص بادمجان

بادمجان با رنگ بنفش تیره خواص غذایی متنوعی دارد که آن را به یک ماده غذایی فوق‌العاده تبدیل کرده است. این میوه حاوی یک انتی‌اکسیدانت کمیاب به نام ناسونین است که خواص زیادی برای سلامتی ما دارد و از جمله الکترولیت‌های منفی آزاد را از میان می‌برد که سلول‌ها و بافت‌های زنده بدن را تخریب می‌کنند. ناسونین ماده‌ای است که به بادمجان رنگ بنفش تیره را می‌دهد و جلوی خراب شدن آن، به ویژه در مقابل تابش آفتاب را می‌گیرد. ناسونین در کلم قمری هم وجود دارد ولی بادمجان سرشار از این ماده مفید است. سایت «Care۲» در گزارش خود به توضیح خواص بادمجان پرداخته است.

خواص بی نظیر بادمجان را بدانید

خاصیت ضد التهاب

بادمجان بخاطر داشتن ناسونین خاصیت ضد التهابی دارد و می‌تواند فلزات سمی مانند جیوه، ارسنیک و سرب را دفع کند.

حفاظت از DNA و سلول‌ها

بادمجان غلاف چربی سلول‌ها را حفظ کرده و از تخریب و تغییر شکل آنها جلوگیری می‌کند.

برای سلامتی مغز مفید است

ناسونین موجود در بادمجان غلاف چرب سلول‌های مغزی را حفظ کرده و به سلامت مغز کمک می‌کند.

دفع مواد زاید بدن

ناسونین به سلول‌های بدن کمک می‌کند تا مواد غذایی را بهتر جذب کرده و مواد زاید را دفع کنند. دفع مواد زاید از انباشته شدن مواد سمی در بدن جلوگیری می‌کند و جلوی بیماری‌های قلبی-عروقی و سرطان را می‌گیرد.

کمک به جذب آهن

تحقیقات نشان می‌دهد که بادمجان به جذب آهن در بدن و انتقال اکسیژن در خون کمک می‌کند و به این ترتیب باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن می‌شود.

مفید برای دیابت نوع ۲

تحقیقات نشان می‌دهد که بادمجان به کنترل سطح گلوکز در خون کمک کرده و برای بیماران مبتلا به بیماری قند از نوع ۲ مفید است.

تنظیم فشار خون

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف مداوم بادمجان باعث تنظیم فشار خون شده و جلوی فشار خون را می‌گیرد و آن را در سطحی طبیعی نگه‌ می‌دارد.

کمک به کاهش وزن بدن

بادمجان حاوی مواد غذایی از قبیل انتی‌اکسیدانت‌‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی است و کالری کمی دارد بطوریکه یک فنجان بادمجان فقط ۳۵ کالری انرژی تولید می‌کند. کارشناسان تغذیه توصیه می‌کنند که بادمجان را بصورت کبابی یا پخته مصرف کنیم.

هنگام خرید بادمجان توجه کنید که رنگ پوست آن شفاف باشد. بهتر است بادمجان را بصورت درسته در یخچال نگهداری کنید و تا هنگام پخت آن را نشویید. همچنین توصیه می‌شود که برای بریدن بادمجان از چاقوی فولادی استفاده کنید تا به مواد غذایی آن آسیبی نرسد.

قبل از سرخ کردن بادمجان بهتر است به تکه‌های بریده آن کمی نمک بزنید و بگذارید ۳۰ دقیقه بماند و بعد سرخ کنید تا زیاد روغن جذب نکند.

بادمجان در بارداری

سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما و همکارا نتان می خواستم بدانم آیا مصرف بادمجان در بارداری ضرر داره!؟و اینکه می گویند پوست نوزاد را تیره می کند درست است!؟

پاسخ دکتر قدیر محمدی، متخصص طب سنتی:
تا جایی که اطلاع دارم بادنجان چون سودا زا است، مصرف آن در زن باردار مضر است. از دیدگاه طب سنتی سودا چیزی شبیه خاک است. یعنی سرد و خشک است. در این حالت مصرف غذاهایی مثل بادنجان که طبیعت خشک دارند، باعث احساس سردی و خشکی در بدن می شود و همچنین در مغز. یا می تواند سبب بروز توهم در فرد شود. همچنین وجود سودا می تواند افکار منفی در فرد ایجاد کند. افکار منفی مثل شک و دو دلی. یعنی ممکن است ما حرفی بزنیم که از گفتن آن هیچ منظور خاص و بدی نداشته باشیم اما کسی که در بدنش سودا وجود دارد، با شنیدن آن حرف دچار سوء تفاهم می شود. مصرف بادنجان همچنین می تواند باعث شود تا کک و مک در صورت خانم ها زیاد شود. نکته مهم دیگر اینکه فساد چهره می آورد و پوست را خراب می کند.

اما در خصوص این که ایشان گفته اند مصرف بادنجان پوست نوزاد را تیره می کند، باید بگوییم که بله درست است چون همان طورکه اشاره کردیم مصرف آن سودا تولید می کند و باعث می شود تا پوست بچه تیره شود. البته تیرگی نه به آن معنی که تصور کنید پوست سیاه یا سبزه تیره می شود. اما در هر حال مصرف آن پوست بچه را تیره می کند. بنابراین مصرف آن زیاد توصیه نمی شود.