داروهای لازم برای درد و عفونت دندان

عفونت دندان با ورم روی لثه(آبسه) و در موارد شدیدتر ،ورم روی صورت مشخص می شود.ممکن است باعث بروز تب و احساس بی حالی هم بشود.هنگام وجود عفونت به هیچ وجه ناحیه را گرم نکنید.کمپرس گرم باعث گسترش عفونت می گردد. همین طور کمپرس سرد، گرچه بی ضرر است اما کمکی نمی کند. وقتی محل عفونت و ورم آن محدود و به اندازه  یک برآمدگی کوچک روی لثه ی دندان مربوط شد، باید هرچه سریعتر و قبل از این که دوباره گسترده شود، با مراجعه به دندانپزشک درمان لازم را  انجام داد.

داروهای آنتی بیوتیک فقط برای محدود کردن عفونت و کاهش درد و عوارض آن مفید هستند و هیچوقت عفونت دندان را درمان قطعی نمی کنند. تا هنگامی که علت ایجاد عفونت که در داخل دندان است مشخص و برطرف نشود،عفونت به شکل مزمن ادامه خواهد داشت.

داروهای ضد درد و مسکن:
۱-یک کدام از کپسولهای :

-novafen

–gelofen

-acifen

-megafen

-mefenamic acid

هر ۴-۶ ساعت یکبار میل شود.

۲-ژل dentafort روی یک گلوله پنبه کوچک مالیده و در حفره دندان دردناک گذاشته شود .

داروهای مؤثر بر عفونت دندان (آنتی بیوتیک):

خوراکی:

روش اول : ۲۴ عدد کپسول amoxicilline 500 mg  هر ۸ ساعت ۱ عدد به همراه ۲۴ عددقرص metronidazole 250 mg  هر ۶ ساعت ۱ عدد .
روش دوم :۱۰ عدد کپسول cefixime 400 mg روز اول هر ۱۲ ساعت ۱ عدد و از روز دوم هر ۲۴ ساعت ۱ عدد.
روش سوم : ۲۴ عدد کپسول  clindamaycine 150 mg  هر ۶ ساعت ۱ عدد به همراه ۲۴ عدد قرص metronidazole 250 mg هر ۶ ساعت ۱ عدد .

تزریقی :

آمپول penicilline 800000  تعداد ۴ عدد هر ۱۲ ساعت ۱ بار عضلانی واگر حساسیت به پنیسیلین وجود دارد، آمپول clindamaycine 150 mg  به تعداد۴ عدد هر ۱۲ ساعت ۱ عد عضلانی.

در مورد کودکان زیر ۸ سال، موارد فوق نصف تا یک سوم ، متناسب با وزن کودک تجویز می شود .

توجه: این دستورات دارویی ذکر شده حتما باید با تشخیص و تجویز پزشک و با توجه به شرایط بیمار به کار گرفته شود.هرگونه خوددرمانی و استفاده از رژیمهای دارویی فوق ممکن است باعث بروز عوارض و مشکلاتی شود که مسئولیت آن کاملا بر عهده خود شخص می باشد.خصوصا در عفونت های شدید ، در صورت درمان غلط، احتمال سرایت عفونت به نواحی مجاور مانند چشم، مغز، گلو و راه هوایی وجود دارد که حتی ممکن است باعث مرگ بیمار شود.

دکتر احسان صادقی نژاد (دندانپزشک کودکان و بزرگسالان