استفاده از روروئک در کودکان عوارض زیادی برای کودک دارد که در این مطلب با این عوارض آشنا خواهید شد.
آسیب های ناشی از استفاده از روروئک برای نوزادان
معمولا استفاده از روروئک برای کودکان در هیچ زمانی توصیه نمی شود زیرا روروئک علاوه بر خطراتی که به دنبال دارد باعث دیرتر راه افتادن کودک میشود.در این مطلب با عوارض استفاده از روروئک برای نوزادان بیشتر آشنا شوید.

عوارض استفاده از روروئک را می دانید
اگر اصرار دارید که کودکتان برای راه افتادن از روروئک استفاد کند یا او خودش به این وسیله وابسته شده است، باید کمی درباره راه افتادن بچه نگران باشید. اما آیا واقعا روروئک می تواند به راه رفتن کودک تان کمک کند یا به راه رفتن او آسیب می زند؟ ما با یک کارشناس کار درمانی، گفتگو کردیم و از از او درباره این وسیله محبوب بچه ها نظر خواهی کردیم. این، کارشناس کار درمانی، استفاده از روروئک را برای کودکان توصیه نمی کند و می گوید:« هنوز بر روی استفاده کردن یا استفاده نکردن بچه از روروئک اختلاف نظر وجود دارد. چون کودک در هر صورت روال فیزیولوژیک خود را سپری می کند و راه می افتد. اما پدر و مادر نباید کاری کنند که کودک زود تر از موعد راه بیفتد و تنها برای بازی کردن باید او را سوار روروئک کنند. چون راه رفتن نادرست با روروئک ممکن است بر روی راسته استخوان ساق پا و فضای مفصلی ران بچه تأثیر بد بگذارد .»

پدر و مادر ها نباید در راه رفتن بچه ها عجله کنند و باید اجازه دهند بچه روال رشد فیزیولوژیک خود را طی کند و راه بیفتد. بر همین اساس، مینایی درباره مخالفت با راه رفتن بچه ها با روروئک می گوید:« روروئک به چند دلیل نباید استفاده شود :

آیااستفاده از روروئک برای کودکان خطرناک است
۱٫راستایی در مفاصل را تحت تأثیر قرار می دهند .
۲٫عادت های حسی خوبی برای بچه ایجاد نمی کند. چون تنها پنجه پای کودک با زمین در تماس است و تنها از آن نقطه دریافت حسی دارد.»برای استفاده مناسب کودک از روروئک باید ارتفاع آن تنظیم شود چون اگر ارتفاع آن بلند باشد، او عادت می کند که بر روی نوک پنجه هایش راه برود. بچه ها در روروئک حالت بدنشان مانند زمانی است که انگار می خواهند به بغل کسی پرت شوند و بیشتر روی نوک پا راه می روند. بنابر این روروئک کمک شایانی به راه رفتن آنها نمی کند. به همین دلیل مینایی می گوید:استفاده از روروئک خطراتی مانند چپ کردن و افتادن هم برای بچه ها دارد.
این کارشناس کار درمانی درباره سن طبیعی راه افتادن بچه می گوید:بچه ها در حالت عادی بین ۱۱ تا ۱۳ ماهگی راه می افتند و اگر بیشتر از این زمان طول بکشد، تأخیر در رشد دارند. راه افتادن کودک زود تر از این زمان نیز باعث می شود در ۱۸ تا ۲۰ سالگی دچار کمر درد و زانو درد شوند. پدر و مادر ها می توانند برای راه افتادن کودک ایجاد انگیزه کنند. به این صورت که اسباب بازی یا وسیله ای را در مسافتی دور بگذارند و بچه را تشویق کنند تا به آن برسد یا خودشان دور بایستند و آغوششان را باز کنند تا کودک خود را به آنها برساند.»سن راه رفتن هر بچه با توجه به ژنتیکی که از پدر و مادرش به ارث برده، مشخص می شود. معمولا میانگین سنی راه رفتن پدر و مادر کودک، زمان راه افتادن او را هم مشخص می کند. زود تر و دیر تر راه افتادن بچه ها نگران کننده است چون اگر دیر راه بیفتند، عارضه تأخیر در حرکت دارند که دلیل آن باید مشخص شود. در صورت زود راه افتادن نیز، آنها دچار مشکل فیزیولوژیک می شوند. به همین دلیل مینایی برای درمان این عارضه می گوید:« برای درمان مشکل، حس دریافتی باید با ضربه زدن و ماساژ دادن در پاشنه پا تقویت شود. پدر و مادر ها برای اینکه ببینند فرزندشان در چه مرحله ای از رشد قرار دارد باید نموداری استاندارد داشته باشند و فرایند رشد را با آن بسنجند .

عوارض استفاده از روروئک برای کودکان
علل پیش آمدن حوادث با روروک

۱) جابه جایی سریع کودک روی همان سطح:روروک به کودک، این اجازه را می دهد که سریع تر از میزان طبیعی در همین سن حرکت کرده و خودش را به وسایل و مکان های خطرناک مثل اتاق های دیگر، بخاری، شومینه، پریز برق، آشپزخانه، اجاق های خوراک پزی و همچنین به محوطه های باز مانند استخر برساند و چون شیرخوار ۶ تا ۱۵ ماهه از خطرات آگاهی ندارد به وسیله روروک در معرض خطر قرار می گیرد.

۲) افتادن:افتادن علت اصلی صدمه با روروک است ممکن است کودک از روروک بیرون بیفتد یا با روروک از پله ها سقوط کند. تحقیقاتی در کانادا نشان داده است ۷۰ درصد صدمات ناشی از روروک در اثر افتادن از پله ها بوده است. به عنوان مثال از ۳۶ کودک آسیب دیده در اثر استفاده از روروک ۲۷ مورد صدمه خفیف دیده اند، ۳ نفر دچار صدمات دندانی و سه نفر دچار شکستگی گردن و صدمه به جمجمه و ضربه به سر شده اند که ممکن است عوارض ماندگاری نزد کودک به جا بگذارد. وارونه شدن کودک به علت تعادل نداشتن (که توزیع وزن در قسمت بالا بیشتر است) اتفاق می افتد.

۳) سوختگی نیز به علت دسترسی به آشپزخانه یا بخاری، شومینه و برق گرفتگی گزارش شده است.

۴) مسمومیت به علت دسترسی سریع به مواد شوینده و خطرناک مانند حشره کش ها، سموم گیاهی و… (که باید توجه داشت که در دسترس کودکان نباشد)، پیش می آید.

نی نی سایت